fallback

Пламен Мирянов: Строителството на жилищната сграда в Оборище е законно

Шефът на "Артекс Инженеринг" опроверга твърденията, че се строи върху детска площадка

27.10.2016 | 11:00 Автор: Мария Аладжова

След като жители на район Оборище сигнализираха, че в квартала се извършва строеж върху зелена площ, от "Артекс Инженеринг" опровергаха това твърдение, като увериха, че строената от тях жилищна сграда отговаря на всички изисквания на закона и не се намира в зона, отредена за детска площадка.

"Твърденията, че е детска площадка - аз не виждам откъде са дошли дори, защото всички, дори и хората от квартала твърдят, че от 93-та година там е имало кръчма", заяви пред Bulgaria ON AIR арх. Пламен Мирянов.

"20 години това не е било детска площадка, но преди този срок е възможно да е било някога детска площадка, която хората били създали сами, което също чувам за първи път. Ние единственото, което виждаме, когато идваме на това място, виждаме ресторант, трафопост, парцел, ограден с ограда, урегулиран, поземлен имот, в който има две сгради - ресторант и трафопост. Парцелът си има т.нар. отреждане за жилищно строителство, попада в зона за жилищно строителство с голяма височина и това е единственото нещо, което ние виждаме като строител. Ние предвиждаме сграда в него, която отговаря на разстоянията, изискуемите от останалите сгради, т. нар. пълни изискуеми разстояния".

По думите му, след гражданския протест срещу строежа на сградата, мястото два пъти е било проверявано от Дирекцията за национален строителен контрол, имало е и проверка от страна на Прокуратурата. Нарушения обаче не са били открити, посочи арх. Мирянов в подкрепа на думите си, че фирмата му не би си позволила да извърши нещо, което е незаконно.

Вижте пълния разговор във видеото:

 

fallback
Още от България
fallback