fallback

Пожар затвори Тракийския университет в Стара Загора

Няма пострадали

31.10.2016 | 19:09 Автор: Ирина Георгиева

Пожар затвори Тракийския университет в Стара Загора. Пострадали хора няма. 

Огънят лумнал около обяд най-вероятно от асансьорна шахта. Пламъците се прехвърлили върху два склада и други помещения от първия до шестия етаж на сградата на Ректората. Засегнати са общо 100 кв.метра площ. 

Студентите и преподавателите веднага са евакуирани.

Най-вероятната причина за пожара е късо съединение. Щетите тепърва ще се изчисляват.

"Едната версия е, че пламъците са тръгнали от тоалетните и се е подпалило от третия етаж на петия. Другата версия е, че някаква лаборатория на петия етаж се е подпалила от "Птицевъдството", коментира преподавател.

"Охраната на университета включи сирените и сигнализира, че е станало пожар. Веднага започнахме евакуация на хората, особено в крилото, от което идваше много гъст дим, има много пластмаса. Евакуирахме хората. За радост няма жертви и пострадали - само една колежка мъничко", добави проф. двмн Иван ВЪШИН, ректор на Тракийския университет.

"Щетите тепърва ще бъдат установени. Няма как да ви ги кажем. Изчакваме колегите от II РПУ. Нашите инспектори са тук и ще направят пълен оглед - вертикално между втория и петия етаж има някакъв проблем, който ще се установи", информираха от Пожарната.

fallback
Още от България
fallback