Превозвачи блокираха граничните пунктове

Причината за тяхното недоволство е бавната проверка на документите на товарните автомобили

31.10.2016 | 13:30 Редактор:
Превозвачи блокираха граничните пунктове
Превозвачи блокираха граничните пунктове

Български превозвачи блокираха всички по-големи гранични пунктове по границата. Причина за недоволството им е бавната обработка на документите, което води до километрични опашки от товарни автомобили. 

Тромава бюрокрация, часове прекарани в чакане по границата и липсата на условия покрай КПП-тата ни изкараха превозвачите на символичен национален протест. По думите им българските граничари проверяват документите на ТИР-овете по 40 минути, докато от турска страна същата процедура се извършва за 2-3 минути. Според браншовите организации проблемът идва от "Гранична полиция" и Агенция "Митници".

Вече е имало среща помежду им, но без резултат. "Това, за което настояваме ние, е по-бърз граничен контрол, не искаме нещата да стават през пръсти, искаме по-бърз контрол", настояват представителите на бизнеса. Те дадоха на държавата срок от 30 дни за разрешаване на проблема. Превозвачите предупредиха, че ако дотогава това не се случи, ще минат към блокада на всички по-големи гранични пунктове и ще поискат оставките на ръководствата на Агенция "Митници" и на "Гранична полиция".

Вижте още: