Сигнал за купуване на гласове: Мъж снима лични карти в ромска махала

Това е първият сигнал, постъпил в РИК - Благоевград към момента

20.10.2016 | 21:59 Редактор:
Сигнал за купуване на гласове: Мъж снима лични карти в ромска махала
Сигнал за купуване на гласове: Мъж снима лични карти в ромска махала

Две седмици преди вота - първи сигнал за изборна търговия. В информацията се твърди, че едно определено лице обикаля и снима личните карти на избирателите в ромската махала в Благоевград.

Сигналът, получен на електронната поща на Районната избирателна комисия - Благоевград, се посочва, че в ромската махала в Благоевград Димитър Асенов, известен като Демчо, от дни обикаля и с телефон снима личните карти на хората в махалата.

Сигналът обаче е анонимен и към него не са приложени доказателства.

"По този сигнал сме комплектовали преписка, провели сме заседание и достигнахме до заключнието, че РИК не е компетентна и няма такива функции за разследване, каквито имат други органи по Наказателния кодекс и препратихме по компетентност до Районна прокуратура сигналът заедно с копие от нашето разследване", коментираха разследващите.

Прокуратурата в Благоевград проверява случая и към момента няма стартирани процесуални следствени действия. А в ромската махала отричат да има опити и за снимане на личните им карти.

Това е първият сигнал, постъпил в РИК - Благоевград по време на течащата в момента предизборна кампания за вота на 6 ноември. От Комисията не отчитат други нарушения на Изборния кодекс до момента.