fallback

Нестандартен протест в столичния квартал "Младост"

Той е срещу застрояването на детска площадка

15.10.2016 | 14:48 Автор: Ирина Георгиева

Отново недоволство в столичния квартал "Младост". Жителите организираха нестандартен протест срещу застрояването на детската площадка. 

На мястото на металните строителни огради, хората засадиха символично дървета и боядисаха съоръженията на детската площадка. Основното искане е запазване на зелените площи в "Младост".

Малкият Данчо е един от най-сериозните противници на градовете от бетон. Малчуганът е станал рано, събудил е родителите си и е грабнал лопатата.

Символичният протест е организиран от жителите на квартал "Младост". Десетки се включиха в засаждането на дърветата и боядисването на съоръженията.

"Не остана място нито за майки, нито за деца къде да играят. Живея тук и имам три деца. Те са играли на полянките около нас. Отзад има 4 метра градинка, а останалото е двор на детска градина, където не ги пускат децата и не могат да играят. Къде да играят тези деца?", запита жител на комплекса.

Протестът срещу презастрояването доведе до масово недоволство и оставка на районния кмет. След стачките, оградата на планирания строеж в градинката, бяха премахнати, а в "Младост" предстоят избори.

Инвеститорите заплашват, че ще се върнат. Ще се върне и малкият Данчо с ново дръвче.

 

fallback
Още от България
fallback