fallback

Протестът на миньорите в рудник "Бабино” приключи

Те ще получат заплатите и ваучерите си

13.10.2016 | 22:05

Протестът на миньорите от рудник "Бабино" приключи и те ще започнат да получават заплатите си от август.

До това се стигна след като тази вечер миньорите щурмуваха кабинета на един от шефовете на мината, разочаровани, че обещаните пари не са пристигнали в края на работния ден.

Мъжете дори изпочупиха автомобила на човек от ръководството.

Заедно с тях под земята няколко часа прекара и омбудсманът Мая Манолова. Тя слезе при миньорите и обяви, че няма да излезе докато те не получат заплатите си.

Премиерът Бойко Борисов също оказа натиск върху собствениците на мината. Той заяви, че ако възнагражденията на миньорите не бъдат изплатени, ще бъдат предприети действия по отнемане на концесията на мините.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова пък обяви във Facebook, че ще социалистите ще настояват за изслушване по темата в парламента утре.

Пред журналисти областният управител на Кюстендил Виктор Янев, който присъства на преговорите с ръководството на мината, обяви, че е постигната пълна договореност за изплащането на всички заплати и ваучерите за храна на всички миньори.

Протестиращите поетапно започнаха да напускат минната галерия и са посрещани на повърхността от своите близки и колеги със силни възгласи "Българи-юнаци!”.

fallback
Още от България
fallback