Скандал в Бургас заради нахапано в детска ясла момиченце

Общината извършва проверка по случая, служителите дават обяснения

11.10.2016 | 18:39 Редактор: Тодор Петров
Скандал в Бургас заради нахапано в детска ясла момиченце

Нов случай на нахапано в детска ясла дете. Общината в Бургас започва проверка по случая, уведомена е и Агенцията за закрила на детето. Майката на момиченцето вижда белезите по гърба на дъщеря си, след като за това й съобщава една от медицинските сестри в детска ясла "Веселушко".

"Личаха си зъби на седем места. След като разпитах се оказа, че никой нищо не знае и не е чул. Медицинската експертиза показа точно това - 2-3 см детска захапка", коментира майката на пострадалото дете пред Bulgaria ON AIR

Детето е само на година и четири месеца и все още не може да говори, но майката е забелязала промяна в поведението му. По думите на майката от 2-3 месеца персоналът в детската градина ясла е съвсем нов.

"Когато се опитам да я съблека започва да плаче. Откакто имаме нова директора се случват някакви странни неща. Напуснаха много добри сестри и се назначават хора, които явно нямат такава компетенция", сподели още жената.

"Да, наистина има такъв инцидент. Късно снощи бях информирана за случилото се. В момента събирам информация и изисквам писмени обяснения от персонала. 100% мога да твърдя, че децата и за секунда не са оставяни сами", коментира пред Bulgaria ON AIR Гюлхан Мехмедова, директор на ОДЗ "Веселушко". 

От отдел "Образование" в общината се срещнаха с майката за изясняване на неприятната ситуация. Назначена е проверка. 

"Екип от дирекцията извършва проверка. Искаме писмени обяснения от целия екип, който е имал пряко отношение по обгрижване на детето", обясни Веселина Таралова директор "Образование" в Община Бургас.

При доказана вина и небрежност от страна на персонала, ще има уволнени, категорични са от общината.