Пламен Орешарски стартира предизборната кампания с "остатъчен дълг към обществото"

Двамата с Данаил Папазов са показали, че могат да носят чужда вина, настоя бившият премиер

09.10.2016 | 19:05 Редактор:
Пламен Орешарски стартира предизборната кампания с
Пламен Орешарски стартира предизборната кампания с "остатъчен дълг към обществото"

Днес и кандидатите за президент и вицепрезидент Пламен Орешарски и Данаил Папазов дадоха старт на предизборната президентска битка. Като основен мотив за издигането на кандидатура и двамата посочиха остатъчния дълг, който имали.

Откриването на кампанията започна с народна музика и биографичен филм. Кандидат-президентът Орешарски определи двойката, в която участва, като една от най-богатите на управленски опит - както негативен, така и позитивен.

Бившият премиер представи като мотив за кандидатурата си необходимостта институцията да се деполитизира.

"Могат да се поставят още много въпроси, но и тези три са напълно достатъчни да мотивират една кандидатура. Моята и на г-н Папазов, трябва да ви кажа, че не беше трудно да го убедя, че ние имаме остатъчен дълг към обществото", заяви Пламен Орешарски. 

Папазов от своя страна посочи като пример оградата по българо-турската граница, чийто строеж започна именно в техния кабинeт. И изтъкна още две причини: "Първо това беше, че имаме много недовършена работа, работа, която започнахме в мандата на нашето правителство и смея да твърдя, че успешно започнахме да прилагаме. И второто е да преодолеем страха и различията между София и останалата част на България".

Орешарски хвърли по една стрела и към бившите си другари, и към сегашните управляващи, които според него търпят провали в голяма част от секторните политики. Министър-председателят с мандат на БСП обясни, че и двамата с Папазов са показали, че могат да носят чужда вина.