ГЕРБ откри предизборната си кампания

Премиерът Борисов отново се закани, че ако партията загуби на първия тур, ще подаде оставка

09.10.2016 | 18:30 Редактор: Мария Аладжова
ГЕРБ откри предизборната си кампания

Пред близо 15000 души, с песните на Поли Генова, Веселин Маринов и изпълненията на 101 каба гайди и ансамбъл "Българе", ГЕРБ откри предизборната си кампания. Премиерът и лидер на партията Бойко Борисов заяви, че е оптимист за предстоящия президентски вот.

Единението на нацията посочи като основен свои приоритет кандидатът за президент Цецка Цачева при откриването на кампанията на ГЕРБ. Тя обеща, че ще работи за връзката между образование и бизнес и продължаване на съдебната реформа. "Ние не поставяме разделителни линии, който го прави - остава в изолация", заяви Цачева.

Номинираният за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев използва военни препратки и обеща победа: "Армията ще остане винаги в сърцето ми и няма да позволя корабът България да бъде потопен", каза той.

А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново се закани, че ако партията изгуби на първия тур, ще подаде оставка. Въпреки това той изрази оптимизма си. За разлика от Цачева и Манушев той не пропусна да отправи политически нападки срещу опонентите на партията.

"Аз в пола не съм се виждал, та не знам, ама да си генерал в пола ми се вижда доста по-смешно", заяви Борисов.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също увери хилядите симпатизанти, че ще постигнат 11-та победа на предстоящия вот. Бившият конституционен съдия Георги Марков със сигурност се открои с изказването си. Той нарече Бойко Борисов дядо Коледа, а в България вече имало само ГЕРБ и 7 джуджета.