Бойко Борисов призова всички партии да подкрепят програмата за саниране на блоковете

"Това са пари, които отиват пряко за българските семейства", коментира премиерът

08.10.2016 | 17:18 Редактор: Мария Аладжова
Бойко Борисов призова всички партии да подкрепят програмата за саниране на блоковете

Премиерът Бойко Борисов заяви, че би трябвало всички политически партии да подкрепят активно програмата за саниране, защото в ремонтираните блокове живеят хора с най-различни политически пристрастия.

"Това са пари, които отиват пряко за българските семейства, коментира премиерът, който участва в откриването на саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Смядово", пише премиерът в страницата си във Facebook.

"Радвам се, че хората в Смядово се оказаха разумни и не се подведоха на лъжите, изричани срещу нас във връзка с програмата за саниране. Затова и ще живеят в обновени жилищни сгради", допълва той.

Наскоро премиерът пресметна, че лихвите за 2 дни за АЕЦ "Белене" са един саниран блок и допълни, че до края на годината около 1 млрд. лева ще бъдат вложени в програмата.

В Смядово има 13 панелни жилищни сгради, построени през периода 1980-1982 г.

При стартиране на програмата за саниране общината бе една от първите в страната, които подаде документи за сключване на договори за целево финансиране за 6 жилищни сгради.

Към настоящия момент вече има санирани 4 блока, а в други два се изпълняват строително-монтажни дейности.

В началото на годината общината подаде заявления за финансиране и на останалите 7 сгради, като по този начин ще се постигне 100% саниране на старите панелни блокове в Смядово.


1
0 rate up comment rate down comment 0
alpiniz@mail.bg
преди 7 години
аз я правих с ЕПS 18 кг.плътност и Алпи. колегите ми се смееха а собствениците че скъпо съм взимал 5 см.-35 лв. 2012-2013 ,а Тея *** сега искат безплатно да правят и гаранция Франция както 25 години деморераризация в тая *** държава Сигнализирай за неуместен коментар