Скандал прекрати парламентарния контрол в НС

Все повече надделява мнението, че парламентът няма да работи в последните две седмици преди изборите за президент

07.10.2016 | 14:30 Редактор: Мария Аладжова
Скандал прекрати парламентарния контрол в НС

Парламентът е тих и пуст след проваления парламентарен контрол днес. Пленарното заседание беше прекратено в 11:30 ч. след възникнал скандал между депутатите от БСП и от ГЕРБ.

До скандала, който прекрати пленарното заседание, се стигна, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи критика от парламентарната трибуна към премиера Борисов заради вчерашния му коментар относно отказа да подаде оставка след резултатите от класирането на България в надпреварата за ООН.

Тя отново настоя, че българското правителство се стреми да извърши етническа подмяна като заселва бежанци на мястото на българите, които напускат България. 

"Ще ставаме свидетели на такива циркове от страна на БСП, които се опитват по всякакъв начин да привлекат вниманието към себе си и към своя кандидат, издигнат от инициативен комитет", заяви Цвета Караянчева от ГЕРБ.

"Колегите от опозицията се лишиха от основно свое право да упражнят правото си на парламентарен контрол по Правилника за организация на дейността на Народното Събрание. Няма да допусна да се превърне Народното Събрание в място за такива сцени", заяви от своя страна Димитър Главчев, който временно заема мястото на Цецка Цачева.

След днешното преждевременно прекратяване на пленарния ден повече надделява мнението, че парламентът няма да работи в последните две седмици преди изборите за президент.