fallback

Борисов с висока оценка за представянето на Кристалина Геогриева

Той обвини Бокова за провала на България в надпреварата и заяви, че няма да си подаде оставката

06.10.2016 | 14:30 Автор: Мария Аладжова

Целият европейски елит се събра на българо-турската граница за откриването на спецзвеното, което ще брани външните граници на ЕС.

Няма как - при толкова много висши политици добрият тон беше запазен и премиерът Бойко Борисов не коментира вътрешнополитически теми по време на официалната част от изказванията. 

Щом свърши официалното събитие обаче, той не просто отвърна на заканите на опозицията, но дори се чуха изключително остри думи от негова страна.

На първо място той категорично заяви, че няма да подаде оставка. По думите на премиера няма и основание за неговата оставка, защото той през последните няколко години е "съживил страната и преодолял всичко, което е било нанесено на България от страна на предишния премиер".

На второ място той заяви, че няма да се поддаде на исканията на "неуспели политици". А на трето място посочи, че чудесно са се събрали партиите, които искат неговата оставка и ако народът иска да се върне управлението на БСП, ДПС и АБВ, може да помисли за оставка, но той е категоричен, че няма никаква вина, защото по пътя на логиката на опозицията всички премиери на загубилите кандидати също трябва да подадат оставка.

И още Борисов за пореден път постави слаба оценка на Ирина Бокова, като заяви, че тя две години не е успяла да спечели доверието на останалите държави. В същото време похвали Георгиева, като заяви, че Ирина Бокова е виновна за нейното слабо представяне, защото с отказа си да се оттегли от напдреварата е съботирала Кристалина Георгиева.

fallback
Още от България
fallback