fallback

Опасна детска площадка - първокласник е със счупена ръка

Обезопасете съоръженията, призова от ефира на Bulgaria ON AIR Силвена Денева, майка на пострадалото дете

16.09.2016 | 07:41 Автор: Тодор Петров

Остаряла площадка в старата част на столичния квартал "Овча купел" доведе до нов неприятен инцидент. Първокласник е със счупена ръка след игра на опасното съоръжение. Една от люлките е със скъсана гума, а площадката не отговаря на всички критерии. 

Екип на Bulgaria ON AIR посети детската площадка, където се срещна със Силвена Денева, чието дете претърпя инцидента. 

"На 12 септември вечерта дойдохме на площадката. Децата се катерят на дърветата и на тази пейка. Моят син се качва обикновено най-горе и го помолих да слезе. Изпусна се по облегалката и падна", разказа майката на момчето.

По думите й падането не е било страшно, но ръката на детето е счупена на три места в лакътя и е гипсирана. От Силвена разбираме, че през миналата година е изградена съвсем нова площадка, но при нея няма дървета и сянка, заради което родителите не водят децата си там през лятото. 

"Площадките не достигат, трябва да се помисли как да се обезопасят. Трябва да са оградени, защото иначе стават достъпни за кучета и наркомани. Люлките да са отделени и оградени от другите съоръжения", поиска майката на пострадалото момче. 

Тя призна, че родителите сами са донесли част от съоръженията, за да има с какво да играят децата. Силвена е категорична, че трябва да се направят повече детски площадки, които да са обезопасени.

 

fallback
Още от България
fallback