Първокласниците в столичните училища - с 800 повече

Образователната система има нужда от добре подготвени и мотивирани учители, заяви Йорданка Фандъкова

15.09.2016 | 16:21 Редактор: Луиза Божинова
Първокласниците в столичните училища - с 800 повече

В София 130 000 ученици тръгват на училище. От тях около 12500 са в първи клас, това е с 800 повече първокласници в сравнение с миналата година и показва, че София се развива, расте, но не старее.

Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод първия учебен ден. Фандъкова присъства на тържественото откриване на учебната година в 73 СУ "Владислав Граматик", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

"Това, от което има нужда образователната система, е добре подготвени и мотивирани учители, за да могат да преподават знания и да научат децата да мислят, да работят в екип, да получат нужните умения, които ще ги направят успешни хора", заяви Фандъкова.

"Образованият човек е свободен човек. Добрият учител също трябва да има свобода да работи", допълни тя.

От Столична община съобщават, че тази година над 20 млн. лева са инвестирани в основни ремонти и строителство. 51 детски градини и училища са ремонтиран а в 45 от тях се извършват ремонтно-укрепителни мероприятия и мерки за повишаване на енергийната ефективност.

Продължава и развитието на системата за видеонаблюдение, като тази година е изградена в още 46 училища и детски градини.