fallback

Президентът Плевнелиев призова за подкрепа на Брюксел

Държавният глава заяви, че преминаването на границата на популизма

14.09.2016 | 16:35 Автор: Мария Аладжова

Всеки от нас трябва да допринесе за възстановяване на доверието в европейските институции. Вместо всички да се оправдават с Брюксел, да подкрепят Брюксел. Това заяви президентът на България Росен Плевнелиев по време на срещата на групата „Арайолуш“ в Пловдив.

Според държавния глава преминаването на границата на популизма от все повече европейски политици, както и залитането на много граждани по аурата на силни лидери, подценявайки най-важното - институциите, е твърде опасно. 

„Днес в Европа има много проблеми и много работа за вършене. Какво трябва да се направи? Трябва да се избягва всякаква по-нататъшна ескалация от всички. Трябва да се вземе една криза и да се реши бързо и устойчиво, а по останалите да се постигне прогрес. От изключително значение за преодоляването на кризите е да бъдем единни. Единството на държавите в Европейския съюз е ключът към постигането на мир и стабилност в Европа“, каза още президентът Плевнелиев, цитиран от "Фокус". 

По думите му в ЕС протичат паралелно единадесет кризи, а най-опасна от всички е моралната криза, която се изразява в оспорване на европейските ценности и липса на солидарност и единство за постигане на устойчиви решения.

fallback
Още от България
fallback