Седем дни кулинарни изкушения за любителите на храната

Започва "Седмицата на ресторантите в София"

10.09.2016 | 13:33 Редактор:
Седем дни кулинарни изкушения за любителите на храната
Седем дни кулинарни изкушения за любителите на храната

Ню Йорк, Хонг Конг, Амстердам, Лондон. А сега и  София. Да, столицата ни отново се появява на световната кулинарна карта като част от инициативата ;Седмица на ресторантите".

В рамките на 7 дни 25 столични ресторанта предлагат най-разнообразни тристепенни менюта срещу 25 лв. Този своеобразен кулинарен фестивал води началото си от Ню Йорк през 1992 г. И постепенно набира популярност. Дори прераства в месец на ресторантите. А целта е хората да опитат подбрани специалитети на достъпна цена.

Кюфтета – на пръв поглед обикновена и дори ежедневна храна, която всеки може да приготви. Но когато са направени не от кайма, а от сирене халуми с подправката сумак върху салса от домати с нар и бейби спанак например, тогава със сигурност си мислите "Баба не го може това". Именно нетрадиционното мислене, авторския привкус и малките детайли са тези, които издигат храната на по-високо ниво и я превръщат в изкуство, а готвачите – в истински творци.

И ако черешката придава очарованието на тортата, то със сигурност е важно какви точно са съставките на тортата и какъв е произходът на черешката. Затова седмицата на ресторантите в София насърчава здравословното хранене и подкрепя хората със заболявания на храносмилателната система. Защото перфектната храна е истинската храна.