Какъв е бил другарят Тодор Живков, какво е обичал да яде и как се е държал с обслужващия персонал. Тези подробности разказа пред камерата на Bulgaria ON AIR неговият готвач в продължение на 12 години - Йордан Стоичков.
"Тодор Живков предпочиташе типично българска, домашна кухня, не си падаше по префърцунените неща, по скъпите неща", спомня си Стоичков.
"Когато оставаше сам, той обядваше една купа речни раци и една чиния таратор - това му беше обядът. За вечеря една фруктиера с плодове и кисело мляко. Нямаше капризи, нямаше разточителство."
Готвачът разказа още, че не са били редки и случаите, в които Тато е събирал целия персонал на кафе и дори е подканял някой да му разкаже виц за него: "От нас научаваше много, точно дето се казва - от извора някои истини. Много пъти е подхвърлял "Я кажете сега някой виц за мен", ама кой ще му каже... Само Ангел Балевски смееше да му разказва вицове и то вицове по негов адрес".
Вижте цялото интервю на Михаела Карабельова: