fallback

Бъчварова: Нямам нито номинация за президент, нито има такива разговори

От ГЕРБ ще обявят кандидата си на 2 октомври

07.09.2016 | 17:18 Автор: Ирина Георгиева

"Нямам нито номинация, нито има такъв разговор."

Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова отрече слуховете, че ще участва в президентските избори, предаде "Фокус".

Името й започна да се спряга след като преди няколко дена заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че кандидат-президентът на партията може да бъде жена.

От ГЕРБ ще обявят кандидата си за битката за "Дондуков" 2 на 2 октомври.

Днес обаче АБВ отново повдигнаха темата за евентуален вот на недоверие към правителството заради мигрантската криза. Тогава вътрешният министър каза, че не вижда сериозни аргументи от хората на Георги Първанов за подобна стъпка.

"Всеки има право да изразява политическа позиция. Мисля, че е въпрос на отговорност, когато даваш квалификации - да даваш аргументи", каза Бъчварова.

"И отвън имаме признание и аз съм убедена, че всички усилия полагаме за това. Някои хора винаги гледат от другата страна на огледалото. Винаги има други мотиви зад исканията. Знаете много добре защо съм атакувана от г-н Румен Петков", обвини тя от своя страна зам.-председателя на АБВ, който днес коментира, че няма политика за проблемите с потока към границите ни.

По повод изказването на външния министър Даниел Митов по въпроса за санкциите срещу Русия, вицепремиерът Бъчварова посочи, че той е достатъчно отговорен и предположи, че е изразил европейската позиция, която правителството подкрепя към момента.

fallback
Още от България
fallback