Ентусиасти приготвят 1650 килограма лютеница в Южния парк

Всеки участник в инициативата ще може да се сдобие с три буркана от продукта

04.09.2016 | 11:18 Редактор: Мария Аладжова
Ентусиасти приготвят 1650 килограма лютеница в Южния парк

С началото на есента в България започва и приготвянето на домашната лютеница. Днес столичани и гости на София ще могат да се включат в правенето на най-голямата лютеница, приготвена в казан.

Инициативата е благотворителна и е част от гайдарското надсвирване - "Златна Българска Гайда" Копривщица гостува на София 2016 г.

Събитието се състои за трети път, а организаторите приканват всички, желаещи да се включат в приготвянето на Юнашката лютеница, да заявят участие на голямата поляна в Южния парк в София.

Очаква се да бъдат приготвени близо 1650 килограма лютеница, като всеки участник ще може да се сдобие с три буркана от продукта.

"Идеята е да правим вкусни неща заедно, всъщност оттам тръгва всичко, оттам тръгна и нашия тиган, с който ходим из цяла България по площади и поляни", разказва собственикът на Юнашкия тиган Ангел Ангелов. 

"Тайната е да прилича на лютеницата на баба ви. Ако прилича на лютеницата на баба ви, вече няма никакво значение каква е рецептата, защото тя си е вашата", продължи той. 

Иначе тази година доматите са по-добри от миналата година, когато са били повече вода, споделя още Ангелов.

Вижте още в репортажа на Ива Григотова: