Реформаторите решиха - пускат Трайчо Трайков в президентската битка

Ген. Съби Събев е избран за вице на бившия министър на икономиката и енергетиката

01.09.2016 | 15:22 Редактор: Тодор Петров
Реформаторите решиха - пускат Трайчо Трайков в президентската битка

Бившият министър на икономиката в първия кабинет "Борисов" Трайчо Трайков ще е кандидатът за президент на Реформаторския блок. Това съобщи съпредседателят на парламентарната група на реформаторите Найден Зеленогорски след среща на лидерите на партиите в блока в централата на БЗНС.

Изпълнителният съвет на коалицията трябва да одобри кандудатурата на общинския съветник от РБ в София, за да стане тя факт. Вицепрезидент ще е армейски генерал от резерва Съби Събев, предложен от БЗНС.

Сред възможните претенденти на РБ бяха още скулпторът проф. Велислав Минеков, депутатът от Гражданската квота Гроздан Караджов, Съби Събев, Димо Гяуров, който сам се отказа от напреварата.

Всечки те изложиха вижданията си за работата на "Дондуков" 2 пред Изпълнителния съвет на блока. Трайков коментира, че кандидатът на РБ "трябва да бъде човек, който да черпи мъдрост от своя житейски и професионален опит и да черпи сила от това, че осъзнава къде иска да е България в свободния свят и че можем да говорим като равни с останалия свят само от тази позиция, а не да се вцепенява от страх от един или друг диктатор".