fallback

Овладян е пожарът в Кресненското дефиле

Една от версиите е повреда на трафопост при жп линията, а другата - незагасен фас на гарата

29.08.2016 | 10:26 Автор: Луиза Божинова

Голям пожар в Кресненското дефиле. Пламнал е горски масив над село Стара Кресна. Цяла нощ огнеборци от района се опитваха да овладеят пожара. 

Шест екипа пожарникари от Благоевград и Сандански, както и служители на горските стопанства в Кресна и Симитли работиха по гасенето, тъй като терена е изключително тежък. 

Причините за пожара се изясняват. 

Една от версиите е повреда на трафопост при жп линията, а другата - незагасен фас на гарата. 

Пожарът е възникнал около 22:30 часа снощи и е обхванал площ около 20 декара. Спряно е движението на влакове през Кресненското дефиле. 

Заради пламъците временно беше прекъснато електрозахранването на осветлението на тунела между Симитли и отклонението за с. Стара Кресна. Към момента осветлението е възстановено. Пожарът вече е локализиран и няма опасност от разпространение на огъня. Няма опасност и за хората в село Стара Кресна.

"Имаме огнища на няколко места, в момента работим горе на билото, както и долу във фронта на пожара", каза гл.инсп. Боян Кондуров, началник на РС ПБЗНС -Благоевград пред Bulgaria ON AIR. "Имаме три екипа на пожарната служба в Сандански, които са горе на билото, в момента извършват пожарогасителни действия там. Тук долу ниското на този фронт на пожара са 3 екипа служители на благоевградската пожарна, както и екипи на горското в Симитли и горското в Кресна", обясни гл.инсп. Боян Кондуров.

 

fallback
Още от България
fallback