fallback

Зов за помощ! Помогнете на 6-годишната Йоана да се пребори с рака

Детето страда от злокачествен тумор в мозъка, който е изключително рядък и почти непознат в световен мащаб

25.08.2016 | 18:07 Автор: Ирина Георгиева

6-годишно дете от Велико Търново има нужда от помощ в битката срещу рака. Йоана Христова страда от злокачествен тумор в мозъка, който е изключително рядък и почти непознат в световен мащаб. 

До момента детето е претърпяло три операции в турска клиника и има добри шансове да оздравее напълно. За да се случи това обаче, са необходими нова интервенция и химиотерапия, а сумата за това е непосилна за семейството на момичето.

Тежкото изпитание за Йоана и нейното семейство започнало след петия й рожден ден, когато детето започнало да се оплаква от стомашни болки и повръщане. Първоначално медиците я лекували от гастрит, но състоянието й не се подобрило. 

Родителите на детето сменили редица лекари, докато в София бъде поставена точната диагноза - тумор в мозъка. Семейството незабавно заминало за Турция в търсене на качествено лечение. Средствата за първите три операции са събрани от близки и от дарителска кампания. Родителите не са правили опит да се свържат с Фонда за лечение на деца в чужбина. 

"Нямаше време да реагира Фонда за лечение на деца в чужбина. Много малко беше времето и ако бяхме тръгнали да кандидатстваме във фонда, не искам да казвам какво можеше да се случи", казва майката на Йоана Мария Кулова. 

За да бъде напълно излекувана Йоана е необходима и четвърта интервенция, при която туморът ще бъде отстранен напълно. Лекарите са категорични, че детето има добри шансове да спечели битката с коварната болест. 

"И сега за следващата операция и за следващите химиотерапии ни трябват още около 70 000 евро за това и винаги след всяка химиотерапия се получават усложнения, кръвопреливане, инфекции", сподели Мария Кулова. 

Близките на детето и за момент не са изгубили кураж и вярват, че Йоана ще победи рака. 

"Благодаря на всички, които помогнаха Йонито да продължи борбата и да стигне до тук. Вярвам в това, че ще успеем и втория път, че малката ще се оправи напълно, ще се излекува и след 9- 10 месеца най накрая ще се прибере при нас. Искам да помоля всички хора да помогнат с каквото могат. Обаждат ми се хора и казват "Скромно". Няма скромна сума - левче да е, лев по лев се събират. На това разчитаме", заяви Нина Нешева, леля на Йоана. 

6-годишната Йоана се държи като истински герой и не пада духом. Тя разбира, че вече има много приятели от цялата страна, които и помагат да оздравее. 

"Благодаря ви мили, най- добри хора, че ми помагате да оздравея", казва Йоана. 

В момента семейството очаква да излязат резултати от пробите на тумора, които са изпратени за изследване в Белгия.

Ако имате желание да помогнете с финансови средства на Йоана, публикуваме дарителска сметка:

BIC UNCRBGSF BG57UNCR70001522551105 УниКредит Булбанк Титуляр: Йоана Христова Христова

fallback
Още от България
fallback