fallback

След проверка на НАП- 15 супермаркета в "Албена“ и на "Златните“ затворени

Работещи лица в обектите били по договори за "лизинг“

19.08.2016 | 15:15

От офиса на приходната агенция в Добрич съобщиха, че инспекторите от НАП Варна късно снощи са запечатали 15 хранителни магазина. 

Супермаркетите са от една и съща верига, като единадесет от обектите са в курортите "Златни пясъци“, а други четири в "Албена“.

До затварянето на съоръженията се е стигнало след предприети действия от страна на НАП Варна по обезпечаване на вземания, чрез запор на парични средства от каси в обектите. 

Магазините са регистрирани на трите отделни дружества, които имат задължения към НАП в големи размери. Изчисления сочат, че дневните обороти във всеки един от обектите надхвърлят 7000 лв. на ден, но задълженията към бюджета не се погасяват. 

След първоначалните изземвания на оборотни средства от касите, длъжниците прехвърлят стопанисването на обектите на новорегистрирани дружества, без задължения, но с едни и същи собственици. 

Всичко това се прави с цел да се избегне плащането на данъци и осигурителни вноски. Днес продължава пълна инвентаризация на стоките във всичките търговски обекти.

Работещи лица в обектите, не са назначени на трудови договори, а по договори за "лизинг“, показват разкритията на данъчните.

От НАП са уведомили Инспекцията по труда за предприемане на действия по компетентност, за да бъдат защитени правата на работниците. 

Управителят на дружествата пое ангажимент за погасяване на всички просрочени данъчни и осигурителни задължения в най-кратък срок, но едва след проведената среща с ръководството на НАП Варна

fallback
Още от България
fallback