fallback

Фронтекс разположи допълнителни сили по границите ни с Турция и Сърбия

Разгръщането на допълнителните сили ще продължи постепенно и през следващите седмици

17.08.2016 | 16:24 Автор: Луиза Божинова

Европейската гранична агенция "Фронтекс" увеличи своите служители, разположени по границата на България с Турция до 77 души и със Сърбия до 35 души, съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България.

Страната ни поиска "Фронтекс" да подсили контингента си в България с допълнителни служители и технически средства, заради увеличаващия се бежански натиск. 100 служители от европейската гранична агенция вчера пристигнаха у нас, за да се включат в охраната на българските граници. Разгръщането на допълнителните сили ще продължи постепенно и през следващите седмици.

"Фронтекс реагира много бързо положително и реши да разшири операцията си в България по сухоземните граници с Турция и Сърбия. Допълнителните сили ще бъдат постепенно разположени през следващите седмици, като новите служители и техническо оборудване, включително за въздушно и нощно наблюдение, ще подпомогнат българските власти в охраната на границата", заяви комисарят по миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, цитиран от "Фокус".

 

fallback
Още от България
fallback