fallback

Поставят мантинели и предпазни пана на пътя за Асеновата крепост

Властите реагират след инцидента с 12-годишната Анита, която се възстановява след ужасно падане

17.08.2016 | 14:00 Автор: Тодор Петров

Мантинели и предпазни пана ще бъдат сложени на пътя за Асеновата крепост, от която през май падна 12-годишно дете. Анита изпадна в кома след инцидента, но вече е по-добре. Кога ще се случат промените – провериха кореспондентите ни в Пловдив.

Участъкът от изхода на Асеновград до крепостта е най-рисков. По него се движат най-много пешеходци. Там стана и инцидентът с 12-годишната Анита. Затова и местната власт предвижда мерки за обезопасяване. 

"Комисия направи оглед на пътя. Коментирани са кои са критичните участъци. Те са около 560 метра и се предвижда на тези критични места да бъдат поставени единична или двойна мантинела или преградни пана", коментира зам.-кметът на Община Асеновград инж. Мария Вълкова. 

Очаква се обезопасяването да струва между 50 и 60 хиляди лева – пари, които общината няма откъде да вземе сега. Предвижда се те да бъдат заложени в инвестиционната програма за 2017 година. Повечето хора в града обаче смятат, че пътят и сега не е опасен и случаят с Анита е изолиран инцидент. Според хората по-голям риск са бързодвижещите се коли. Заради това на пътя ще бъдат поставени табели, които да предупреждават пешеходците и шофьорите да бъдат по-внимателни. 

"Табелите вече сме ги поръчали. Очакваме някъде до месец септември те да бъдат поставени", уточни инж. Вълкова. 

Самата Анита бе изписана от болницата и вече се възстановява в дома си. Близките й отказаха да говорят за случилото се. Момичето вече е контактно и медиците са оптимисти, че ще се възстанови напълно.

 

fallback
Още от България
fallback