Намерих дамска чанта! Какво да правя?

Можете да се обадите на 112 или да я закарате в Полицията, или ....

11.08.2016 | 18:20 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: flickr

Баба Пенка е на 70 години и животът оказва влияние върху енергичността й и паметта й. След пазаруването в кварталния магазин, трудно подвижната жена едва дотътрила многото торбички до входа на блока си. 

Преди да тръгне към асансьора женичката решила да седне на пейката пред блока, да се полюбува на градинката и да се порадва на дечурлигата. 

След приятната почивка баба Пенка станала, събрала покупките си и тръгнала към дома си, но ... забравила дамската си чанта на пейката. Отнесена с мислите си и много покупки, тя въобще не забелязала липсата.

Малко след като баба Пенка се прибрала и все още била спокойна, пред блока паркирало младо момиче. То си идвало от работа и било много изморено. Докато прекосявала алеята, забелязала чантата. Заковала се на място. И може би като всеки млад човек се запитала какво да прави.

Младата жена се огледала. Тя не видяла други около нея. Взела чантата и се забързала към асансьора.

Може би всички ще си помислим, че тя я е откраднала ... но точно обратното. Искала да се прибере, за да вземе химикал и листа. Написала няколко еднакви бележки, че е намерила чанта и телефонния си номер. 

Докато залепяла обявите си, разпитала съседи, но безрезултатно.

След това отново се качила в колата и отишла в полицията. След кратко чакане, дежурният полицай поел случая й. Бил изненадан от реакцията на младото момиче. Оказало се, че в чантата нямало почти нищо важно. Момичето и полицаят внимателно описали вещите. Той й обяснил, че е можела да се обади и на автопатрул, който да прибере чантата и да не се разхожда до районното. След описа, момичето получила документ и си тръгнала спокойна.

Час по-късно обаче, възрастна жена се обадила на девойката. 

"Обаждам се за обявата ви ... за чантата! Моя е ... бях разсеяна", обяснила възрастната жена.

След краткия разговор, жената отишла и си прибрала чантата.

Изводите, ако намерите документи, чанта, портмоне - достатъчно е да се обадите на 112 или да посетите най-близкото РПУ. Можете да разлепите и бележки - точно те в този случай са помогнали за по-бързото връщане на предмета.