fallback

Нов подлез в Русе се руши

Проектът е финансиран с европейски пари, но ремонтът му ще бъде извършен за сметка на фирмата-изпълнител

09.08.2016 | 14:30 Автор: Мария Аладжова

Подлез в Русе, изграден с европейски средства, се руши. Той е част от новото кръгово кръстовище в центъра на града, открито само преди осем месеца. Според общината става дума за частични дефекти, които не са сериозни. Тъй като обектът е гаранционен, ремонтът му ще бъде за сметка на фирмата-изпълнител..

Новото кръгово кръстовище има шест подлеза, които осигуряват безопасно пресичане на три от най-натоварените улици в Русе. Въпреки че се смята за най-модерното съоръжение за последните 30 години в града, хората недоволстват от качеството му – най-вече заради облицовъчните плочи в тунелите, които падат от стените

От общината признават, че проблеми има. Тъй като проектът е правен с европейски средства, обжалването на обществените поръчки е забавило старта на строителството. Наложило се е да се работи бързо и са се получили дефекти.

Кръстовището е част от проекта за интегриран градски транспорт в Русе, чиято обща стойност е 30 млн.лв. Тъй като съоръжението е гаранционно, фирмата изпълнител ще извърши ремонтите за своя сметка. 

Вижте още във видеото:

 

fallback
Още от България
fallback