Отбелязваме Деня на железничаря

БДЖ се похвали, че вече работи на печалба

07.08.2016 | 18:34 Редактор:
Отбелязваме Деня на железничаря
Отбелязваме Деня на железничаря

Днес железничарите имат професионален празник. В началото на най-топлия месец от годината преди 128 години е създадена Българската държавна железница. За хората, които са прекарали живота си по релсите, разказват Васил Детелинов и Мирослав Минев.

Централна гара София. Най -голямата жп гара у нас. Мястото, където работят и най- много железничари. Оказва се, че повечето от тях не знаят за професионалния си празник. От нас за деня на железничаря научава и началника на влака за Бургас—Димитрина. Споделя, че целият й живот е минал по жп линиите на страната. С

Вече 20 години, Валери не е част от железниците, но всеки ден идва до старото си работно място. Започва работа на гарата в Червен бряг през 1975 година. Съкратен малко след началото на 90 -те в София.

Празнично настроение на Централната гара няма. Железничарите са негативно настроени и казват, че през последните години БДЖ се използва за всякакви цели. Разнопосочни са и коментарите на пътниците. 

В началото на седмицата от държавната железница обявиха, че дружеството работи на печалба. Надеждите на холдинга са това да продължи.

Още в репротажа.