Отново хванаха нелегални иракчани край Царево

Те ще бъдат настанени в специализиран център, а спрямо българина, който ги е превозвал ще бъде образувано бързо полицейско производство

06.08.2016 | 11:19 Редактор: Ирина Георгиева
Отново хванаха нелегални иракчани край Царево

Задържаха 15 нелегални иракчани при проверка на автомобил край Царево, съобщиха от полицията. 

Вчера около 20:30 часа на около 2 км по второкласен път от Царево в посока Лозенец, местните полицаи спрели за проверка кола със старозагорска регистрация. Тя била управлявана от 23-годишен чирпанлия. Униформените открили в купето 15 нелегално преминали границата на България, без документи за самоличност, самоопределили се като граждани на Ирак.

Шофьорът и петима от нелегално преминалите са отведени и задържани в Районно управление – Царево за срок от 24 часа. Останалите 11 човека са отведени и задържани в Гранична полиция - Царево за същия период време.

Спрямо българина е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Нелегално преминалите ще бъдат настанени в специализиран център.

От полицията припомнят, че два дни по-рано бургаските полицейски служители задържаха микробус, със софийска регистрация, управляван от 49-годишна жена от Кюстендил, превозващ 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак. 

Задържани бяха и двама мъже – на 33 и 38 години, и двамата от Кюстендил, които с леки автомобили, ескортираха микробуса с нелегално преминалите границата на България.