След данъчните - оборотът на нощен клуб скочил с 500%

През юли са направени 3435 проверки, които са установили 569 нарушения

03.08.2016 | 21:38 Редактор: Ирина Георгиева
След данъчните - оборотът на нощен клуб скочил с 500%

С 500% е скочил оборотът на нощен клуб по Северното Черноморие при постоянното присъствие на данъчни инспектори, съобщиха от НАП Варна и "Труд". Те установили, че при дистанционното наблюдение на касовия апарат се отчитат нереално ниски обороти. На място бил изпратен екип, който да провери заведението. Резултатът - оборотът скочил до тавана.

В присъствието на инспектори оборотите на наблюдавани заведения се увеличават от 50 до 100%, посочват от приходната агенция край морето.

През юли са направени 3435 проверки, които са установили 569 нарушения. Най-много актове са издадени за разлика в касовата наличност, след тях за неиздаване на фискален бон и за липса на касов апарат.

Данъчните не са пропуснали и търговците на царевица - 10 пункта във Варна и в Златните, като са хванали 6 нарушения - за продажби без касов апарат или без да издават касов бон.

Контролът продължава без прекъсване до края на летния сезон, казва териториалният директор на НАП Варна Милена Колева, уточнявайки, че целта на проверките е не да се съставят актове, а да се постигне промяна в данъчното поведение на търговците.