fallback

МВР създава ново звено - Център за борба с трафика

Рисковите райони в София под око

03.08.2016 | 18:30 Автор: Мария Аладжова

МВР създава ново звено, наречено Център за борба с трафика. То ще се занимава с разбиването на трафикантски мрежи за нелегални мигранти. Междувременно полиция и жандармерия задържаха общо 65 души от снощи до тази сутрин в т.нар. рискови райони в София. Столичната община и МВР се договориха за постоянни полицейски патрули и разширяване на видеонаблюдението в района на Лъвов мост и площад „Бански". Тепърва ще се изяснява самоличността на задържаните. 

Вчера Столична община и полицията се договориха за постоянни полицейски патрули, жандармерия и разширяване на видеонаблюдението в  районите на София, където се събират чужденци и стават най-много инциденти. Засега в столицата има 358 обекта, снабдени с над 3000 камери.

Най-често камерите "хващат" сбивания и хулигански прояви. Граждани също сигнализират на полицията за нередности. Най-често обаче се оплакват от струпване на мигранти в центъра на София. 

Хората, които често посещават т.нар. рискови райони приемат зачестилите проверки със смесени чувства.  ДАБ планира изграждането на пълна система за видеонаблюдение, която да позволи 24-часов видеоконтрол в бежанския център в “Овча купел”. Обществената поръчка е на стойност около 330 000 лв и е открита с дата 4 юли. Видеонаблюдението трябва да заработи най-късно на 14 септември 2016 г.

За проектиране и строителство на котелно помещение и вътрешна отоплителна инсталация на Регистрационно-приемателния център в  Харманли пък са предвидени над 875 000 лв.

 

fallback
Още от България
fallback