fallback

Температурите утре се понижават

Термометърът ще показва между 27° и 32°

02.08.2016 | 18:02

Ще се повишава атмосферното налягане. Ще се развива по-значителна купесто-дъждовна облачност над Централна и Източна България през следващото денонощие. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Очакват се и градушки. 

През деня ще са повече валежите. Ще е променлива облачността над западните райони, почти без валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България - северен вятър. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 27° и 32°, в София 28°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова. 

Над Черноморието ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Вятърът ще е от северната четвърт до умерен. Максимални температури на въздуха 28°-31°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. Максималната температура до височина 1200 метра ще е 22°, на 2000 метра – около 16°.

Бавно ще се повишават температурите през следващите три дни. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в часовете около и след обяд, по-значителни в четвъртък. Вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб, в Източна България до умерен.

fallback
Още от България
fallback