Мотошествие в памет на загиналите след катастрофа с кола мотористи

Десетки хиляди гастарбайтери прекосяват страната

31.07.2016 | 21:57 Редактор: Васил Детелинов
Мотошествие в памет на загиналите след катастрофа с кола мотористи

Стотици се включиха в мотошествие в памет на загиналите след катастрофа с кола мотористи. Катастрофата стана миналата неделя, когато шофьорът на лекия автомобил изгубил управление над колата и ударил челно движещите се мотористи. Шествието тръгна от Божурище и приключи при мястото на катастрофата.

Всеки ден десетки хиляди български и турски граждани идващи от Испания, Франция, Германия и Италия минават през граничния пункт Калотина. Елка, Сали и Гюлфие са тръгнали в събота  от Франкфурт и за 24 часа са изминали над 2000 километра. Бързат да се приберат в смолянско, защото отпуската им е само 10 дни. Уморени са от дългия път.

Високата скорост и недоспиването се оказаха причина турският гражданин Фарук Бегташ да блъсне и убие на място семейство мотористи. Дни по- късно няколко стотин мотористи и приятели на загиналото семейството изминаха на мотори пътя от любимото им кафе до мястото на катастрофата. А целта да се обърне внимание на безотговорното шофиране. 

По същото време Сали и семейството му правят поредната почивка преди да потеглят отново на път. Обещава да спира често за почивка и при обратния път към Франкфурт..

Още за натовареното трасе. Вижте!

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Людмил_Недев
преди 7 години
Ужасно били пътували ??!! ......... Вашето пътуване причинява ужас ! Вашето неграмотно присъствие на пътя , сее смърт всеки ден и час ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
kakawida7@abv.bg
преди 7 години
Много нескопосан репортаж.........гледайте от другите медии....Благодаря Сигнализирай за неуместен коментар