fallback

След броени седмици Парк Студентски ще бъде с нов облик

100 осветителни тела ще бъдат поставени по алеите

29.07.2016 | 15:32

100 стълба ще осветяват основните алеи на столичния парк "Студентски". Предвижда се това да стане до края на август. Така обеща кметът на района Димитър Дилчев. 

Реконструкцията на парка е започнала преди две години, припомни кметът, като тогава са реконструирани основните алеи, изградени са детски площадки, фитнес на открито и скеит парк. 

"Ще светнат 100 стълба на територията на целия парк. Предстои изграждане на още две детски площадки в парка и още един фитнес на открито. Общината е готова и с проект за опасването на градината с камери. През август ще се изгражда осветление и по улиците "Храбър Попов" и "Атанас Манчев", заяви Дилчев.

Той каза още, че в парк "Въртопо” в кв. "Мусагеница”, не е предвидено строителство. 

"Терените, които влизат в парка от страната на "Студентски град”, са частни. Това, което се случи там, е че тези частни терени бяха почистени от натрупани боклуци. Техниката, която се показва в медиите, беше на място за да изнесе отпадъците. Няма нито искане, нито пък издадени разрешения за строителство или изсичане на дървета. Това, което имаме като разрешение, е премахване на храсти и опасни дървета”, уточни още районният кмет.

fallback
Още от България
fallback