След броени седмици Парк Студентски ще бъде с нов облик

100 осветителни тела ще бъдат поставени по алеите

29.07.2016 | 15:32
След броени седмици Парк Студентски ще бъде с нов облик

100 стълба ще осветяват основните алеи на столичния парк "Студентски". Предвижда се това да стане до края на август. Така обеща кметът на района Димитър Дилчев. 

Реконструкцията на парка е започнала преди две години, припомни кметът, като тогава са реконструирани основните алеи, изградени са детски площадки, фитнес на открито и скеит парк. 

"Ще светнат 100 стълба на територията на целия парк. Предстои изграждане на още две детски площадки в парка и още един фитнес на открито. Общината е готова и с проект за опасването на градината с камери. През август ще се изгражда осветление и по улиците "Храбър Попов" и "Атанас Манчев", заяви Дилчев.

Той каза още, че в парк "Въртопо” в кв. "Мусагеница”, не е предвидено строителство. 

"Терените, които влизат в парка от страната на "Студентски град”, са частни. Това, което се случи там, е че тези частни терени бяха почистени от натрупани боклуци. Техниката, която се показва в медиите, беше на място за да изнесе отпадъците. Няма нито искане, нито пък издадени разрешения за строителство или изсичане на дървета. Това, което имаме като разрешение, е премахване на храсти и опасни дървета”, уточни още районният кмет.