fallback

Десетки пожари в страната - засегнали са предимно сухи треви и храсти

На ден огнеборците се отзовават на над 200 сигнала за пожари през активния летен сезон

29.07.2016 | 11:50 Автор: Ирина Георгиева

В страната бушуват 19 пожара. Огнените стихии са засегнали предимно сухи треви и храсти. Това съобщи началникът Оперативен център в ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" Тошко Бързилов за "Фокус".

Овладян е големият пожар край край ямболския град Болярово, който се намира близо до българо-турската граница. По думите на комисар Бързилов очаква се до обяд да бъде напълно потушен.

"Имаме включени 6 пожарни автомобила на териториални звена, два автомобила на Горското стопанство, два противопожарни автомобила на Министерството на отбраната", обясни Бързилов и добави, че в борбата с огъня участват и 35 военнослужещи от Сухопътните войски.

"В действието е включена тежка верижна техника от "Пожарна безопасност и защита на населението" тази сутрин за направа на просеки, чрез булдозер от Пловдив. Към настоящия момент пожарът е ограничен, прави се всичко възможно да бъде ликвидиран", заяви комисар Бързилов. 

В момента се извършва гасене по периметъра и в самото огнище, добави той.

Напълно потушен е пожарът край Поморие, Бургаско, съобщи още комисар Бързилов. Той допълни, че на ден огнеборците се отзовават на над 200 сигнала за пожари през активния летен сезон. 

fallback
Още от България
fallback