Десетки пожари в страната - засегнали са предимно сухи треви и храсти

На ден огнеборците се отзовават на над 200 сигнала за пожари през активния летен сезон

29.07.2016 | 11:50 Редактор: Ирина Георгиева
Десетки пожари в страната - засегнали са предимно сухи треви и храсти

В страната бушуват 19 пожара. Огнените стихии са засегнали предимно сухи треви и храсти. Това съобщи началникът Оперативен център в ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" Тошко Бързилов за "Фокус".

Овладян е големият пожар край край ямболския град Болярово, който се намира близо до българо-турската граница. По думите на комисар Бързилов очаква се до обяд да бъде напълно потушен.

"Имаме включени 6 пожарни автомобила на териториални звена, два автомобила на Горското стопанство, два противопожарни автомобила на Министерството на отбраната", обясни Бързилов и добави, че в борбата с огъня участват и 35 военнослужещи от Сухопътните войски.

"В действието е включена тежка верижна техника от "Пожарна безопасност и защита на населението" тази сутрин за направа на просеки, чрез булдозер от Пловдив. Към настоящия момент пожарът е ограничен, прави се всичко възможно да бъде ликвидиран", заяви комисар Бързилов. 

В момента се извършва гасене по периметъра и в самото огнище, добави той.

Напълно потушен е пожарът край Поморие, Бургаско, съобщи още комисар Бързилов. Той допълни, че на ден огнеборците се отзовават на над 200 сигнала за пожари през активния летен сезон.