fallback

Лява президентска двойка - Мая Манолова и ген. Михаил Михов?

Омбудсманът, Корнелия Нинова и Илияна Йотова са сред най-желаните кандидатури в червените среди

21.07.2016 | 21:13 Автор: Ирина Георгиева

Мая Манолова - кандидат за президент, а генерал Михаил Михов да бъде неин вице. Това е един от вариантите, обсъждани на "Позитано" 20, съобщи в."24 часа".

Висш социалист призна, че това е един от възможните варианти, ако се стигне до разбирателство с АБВ. По думите му червените конференции по места, които номинират кандидатите, ще се провеждат до 25 юли и докато те не приключат, нищо не може да се коментира със сигурност. Едва след това ще продължат и разговорите с партията на Георги Първанов.

Мая Манолова, Корнелия Нинова и Илияна Йотова са сред най-желаните кандидатури в червените среди. От трите обаче омбудсманът има най-големи шансове да се пребори за "Дондуков" 2, а и може да привлече извънпартиен вот, смятат в соццентралата. Същевременно Манолова е достатъчно популярна и няма нужда тепърва да се прави кампания за налагането ѝ.

Сред номинираните още са вицепрезидентът Маргарита Попова, бившият депутат Петър Курумбашев, бившият здравен министър Таня Андреева, шефът на ВВС ген. Румен Радев. Социалистите по места харесват и лидера на "Движение" 21 Татяна Дончева и Ивайло Калфин от АБВ, но за вицепрезиденти.

Разбра се още, че в АБВ разработват и схеми за самостоятелно участие, ако не се постигне споразумение с БСП. Тогава кандидати ще са или самият лидер Георги Първанов, или заместникът му Ивайло Калфин, в зависимост от това коя ще е кандидатурата на ГЕРБ. 

Преди дни в интервю за "24 часа" Първанов призна, че е готов за президентска битка с Бойко Борисов.

fallback
Още от България
fallback