fallback

Граничари заловиха 40 афганистанци, 11 пакистанци и 5 сирийци

Хората са опитали да преминат българо-сръбската граница

21.07.2016 | 12:59

Гранични полицаи задържаха 40 афганистанци, 11 пакистанци и 5 сирийци при опит да преминат българо-сръбската граница, съобщиха от Гранична полиция. 

Вчера униформените са спрели на пътя, преди ГКПП - Калотина, три леки коли. По време на извършения контрол, полицаите са открили в автомобилите 26 чужденци, без документи за самоличност. 

Органите на реда подадоха  информация, че 21 от чужденците са от Афганистан, 5 - от Сирия. Проверката установила, че 23 от пътниците в колите са регистрирани в ДАБ, с искане за предоставяне на бежански статут у нас. 

Шофьорите и чужденците са задържани в ГПУ-Калотина, информирана е и районната прокуратура в Сливница. Три досъдебни производства са образувани. На тримата шофьори са повдигнати обвинения по чл. 281 от НК, взета им е мярка парична гаранция.

Задържани са още 19 афганистанци и 11 пакистанци в граничната зона на Драгоман през изминалото денонощие. Повечето от тях също са регистрирани в Държавната агенция за бежанците.

Продължава работата по случаите. Предотвратени  са 7 опита на 114 имигранти да преминат незаконно българо-турската граница през изминалото денонощие.

fallback
Още от България
fallback