fallback

164 нелегални мигранти са били задържани при акция на МВР в София

Сред тях има цели семейства с бебета

19.07.2016 | 15:40 Автор: Мария Аладжова

Общо 164 нелегални имигранти са задържани при операция на МВР в столичния квартал "Модерно предградие".

Мигрантите са били настанени в различни къщи, а сред тях е имало и цели семейства с бебета. Задържаните са от Сирия, Афганистан и Ирак.

Операцията на полицията продължава с претърсване на още жилища в района, предаде БНР. 

Междувременно стана ясно, че български гранични полицаи са задържали 45 мигранти при опита им да преминат нелегално от България в Сърбия. 13 афганистанци и 13 пакистанци са заловени близо до село Извор махала, община Кула. При друг случай близо до Брегово са хванати 12 афганистанци и двама иранци. Рано тази сутрин са заловени още петима афганистанци. Част от мигрантите имат регистрационни карти, издадени от Държавната агенция за бежанците.

В началото на седмицата сръбското правителство съобщи, че ще засили охраната по границата си с България, тъй като има съмнения, че българските сили на реда могат да се справят с потока от нелегални мигранти, минаващ през границите.

"Сърбия няма повод за притеснение от гледна точка на сигурността, но не е коректно да се коментират действията по охрана на граница на съседна държава", отговори вчера главният секретар на МВР Геогри Костов.

fallback
Още от България
fallback