След акцията срещу нелегалните мигранти в София: Около 100 задържани

Бройката на задържаните ще нарасне, заяви старши комисар Младен Маринов

19.07.2016 | 10:58 Редактор: Ирина Георгиева
След акцията срещу нелегалните мигранти в София: Около 100 задържани

Към момента са задържани около 100 души при акцията срещу нелегални мигранти в столицата. Проверките продължават по адреси. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов за "Фокус" по повод акцията срещу нелегални мигранти в столицата, която тече от вчера.

Бройката на задържаните ще нарасне, посочи ст. комисар Младенов и допълни, че след края на операцията ще бъде дадена официална информация за резултатите от нея.

Задържаните са лица без документи, на които предстои да се установи самоличността. По думите ми има процедури - преминават през различни пунктове за обработване, събеседване, установяване на самоличност, медицински прегледи.

"Те нямат никакви документи и не може да се уточни произходът им само по техните данни. Ние трябва да го установим по официален ред", посочи още директорът на СДВР. 

"Вчера беше първият етап на операцията в централната част, около джамията. В момента се проверяват вече конкретни адреси, където се укриват такива лица. Задържаните са около 100 човека, но продължаваме", каза още той.