Турските туристите по Черномориеро се увеличават

Надяваме се да държим техния интерес, каза министър Николина Ангелкова

17.07.2016 | 15:40
Турските туристите по Черномориеро се увеличават

Забелязва се ръст на турски туристи към Българското Черноморие - около 10 % на база на данните до момента и предварителните заявки, които има в начало на ранните записвания. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, която е гост на Роженския събор, предаде "Фокус“.

Министърът предполага, че до края на годината този окачван ръст около 10 % ще се запази. Тя твърди, че ще има ръст и през зимния сезон с около 15 %. Ангелкова посочи, че за предстоящия зимен сезон към момента се правят анализи, тъй като се следят абсолютно всички извънредни събития, които се случват и които неминуемо ще окажат влияние. 

"Ние сме предприели абсолютно всички мерки, така че да осигурим безопасността и комфорта на туристите. Със сигурност, които се насочат натам ще бъдат добре посрещнати и обслужени и се надявам да успеем да задържим и следващата година този интерес, който се прояви към страната ни, да се запази и да бъде по-устойчив“, обясни Ангелкова. 

"Министерството на туризма има и два горещи телефона - единият е свързан изцяло с туристическата услуга, а другият е свързан с проблеми по плажовете', обясни министърът.

По думите й в рамките на една седмица, откакто работи телефонът за плажовете, има около 40 писмени сигнала и около 150 обаждания. 

"Много ни радва това и ще обърнем внимание на всеки един от тях, които касаят нарушения, свързани с управлението на плажовете и като цяло продуктът“, посочи министърът и допълни, че вече са стартирали проверки.