Бутат къщите на роми от пловдивския кв. "Столипиново"

Причина за събарянето е, че сградите се намират върху частен имот

13.07.2016 | 12:55
Бутат къщите на роми от пловдивския кв.
Бутат къщите на роми от пловдивския кв. "Столипиново"

 В пловдивския квартал "Столипиново" бяха съборени от полицията две незаконни къщи. Заповедите за бутането на сградите, са били издадени още през 2008 година. 

Хората, които живеят в къщите са получили предупреждение, че ще ги съборят в петък миналата седмица. 

В момента обитателите на сградите, остават на практика без дом. Това са малки деца, бременни жени, възрастни хора.  Наложи се дошлите на място полицаи да се борят с по- младите, които хванали чукове, тесли, летви и се опитвали да се сбият с тях, пише "Монитор".

Общинският съветник Айри Мурад предотврати саморазправата, след като се намеси в спора. На мястото, на ул. "Калина“ бяха шефът на РДВР-Пловдив старши комисар Христо Разсолков, представители на РДНСК, кметът на район "Източен“ Николай Чунчуков и други властимащи.

От инспекциите твърдят, че ако ромите отговарят на изискванията, ще получат жилища под наем. На място пристигна и екип на жандармерията. В квартала са се събрали стотици роми, които недоволстват от бутането. Причината за събарянето е фактът, че къщите са разположени върху частен имот от седем декара, собственичката на който си го иска обратно.