Жельо Бойчев: Разговорите между БСП и АБВ са обнадеждаващи

Росен Плевнелиев беше социално нечувствителен президент, заяви говорителят на БСП

12.07.2016 | 21:54 Редактор: Тодор Петров
Жельо Бойчев: Разговорите между БСП и АБВ са обнадеждаващи

Първите разговорите между БСП и АБВ за обща лява президентска кандидатура са обнадеждаващи. Това каза говорителят на ПГ на БСП Жельо Бойчев, цитиран от "Фокус". Той определи срещата като добро начало на преговорите за обединение и за постигане на основната цел – спечелване на изборите. 

"Важно беше, че се постигна съгласие по няколко основни отправни точки. Всички се обединихме около разбирането за това, че целта ни е победа на предстоящите президентски избори. Постигна се единомислие и по повод оценката на досегашния мандат на Росен Плевнелиев. Съвпадна нашата оценка, че до голяма степен това, което олицетворяваше Плевнелиев, е свързано с дебалансирана външна политика и позиции, които разделяха българското общество. Той беше един социално нечувствителен президент", коментира Бойчев.

"Третото, за което се обединихме на днешните разговори, е очертаването на профила на бъдещата кандидатпрезидентска двойка. Според нас тя трябва да бъде всичко, което не беше Росен Плевнелиев", каза още говорителят на БСП.