fallback

13 леви партии се обединиха за президентските избори

Следващата седмица БСП ще преговаря с АБВ, "Движение 21" и ВМРО

09.07.2016 | 16:21 Автор: Тодор Петров

"Днес 13 партии в лявото пространство разговаряхме и се обединихме за общо явяване на президентските избори. Ще търсим и друго разширяване в ляво, това е само първата стъпка към другите партии и гражданските структури". Това заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред медиите след заседание на Политическия съвет на коалиция БСП лява България. 

Тя обяви, че е получила мандат от коалицията за преговори с други партии и до края на следващата седмица отново ще се съберат, за да се проведе вторият кръг разговори. Във вторник ще бъдат проведени срещи в НС с АБВ и "Движение 21", а в сряда с ВМРО. 

"На първия разговор се обединяваме около платформата, политическа рамка за явяване на президентските избори и за профила на президента и вицепрезидента. Те трябва да са хора, които изразяват националния интерес, провеждат балансирана външна политика и във вътрешен план са обединители на нацията, патриоти, със социална чувствителност и изразители на политиките в лявото пространство", заяви лидерът на левицата.

Нинова обясни, че в БСП започват конференциите за номинации и партиите, част от коалицията, също имат своите процедури за номинации. Тя допълни, че едва след като мине този процес и се проведат срещи и с другите партии, ще се обсъждат конкретни имена.

fallback
Още от България
fallback