fallback

Младши съдии и прокурори положиха клетва като магистрати

Обещаха да спазват конституцията и законите на страната

04.07.2016 | 18:23 Автор: Васил Детелинов

37 младши съдии и 32 младши прокурори положиха клетва като магистрати. След успешно завършен курс в Националния институт по правосъдие, те получиха и своите актове за назначаване в съдебната система. 

Като положиха клетва пред представителите на съдебната, законодателната, изпълнителната власт и народа- младите съдии и прокурори обещаха да са безпрострастни, обективни и справедливи.

Богдан Русев е един от младите магистрати. Избрал е черната съдийска тога. И само след ден ще започне работа в Софийския градски съд. Казва, че мястото на съдията в съдебния процес е най- важно, защото от решенията на магистрата зависи съдбата на много хора. И точно като съдия ни отговаря и на въпроса за лошия имидж на съдебната ни система.

 "Всяка област има някакви проблеми. Много от тях са дискутирани на широко от обществото и медиите и са застъпени много гледни точки. Надявам се да работя  добре и да съм полезен на обществото и съдебната система. За мен това като юрист е еманацията на юридическата професия да решаваш правните проблеми на обществото и хората"- обяснява Богдан Русев, младши съдия в Софийския градски съд

 Веселина Караджова е избрала червената тога на прокурора. Признава ,че и извън правото обвинителния тон не и е чужд. Интересни са й документните престъпления и очаква да работи по такива в Софийската районна прокуратура.

 "Считам, че са доста по- интересни от другите. Самите обвиняеми след това и подсъдими са по-изобретателни. Трудното е да се набави целия набор от необходими доказателства, които да подкрепят обвинителната тези и да доведат до осъдителна присъда. Негативното отношение към съдебната система е факт. Надявам се аз и всички млади колеги да допринесем за едно положително отношение към съдебната власт и магистратите"- смята Веселина Караджова, младши прокурор в Софийската районна прокуратура 

На младите магистрати представителите на трите власти у нас пожелаха ревниво да прилагат закона и той да е техния ориентир.

Още в репортажа на Васил Детелинов.

 

 

 

fallback
Още от България
fallback