fallback

Дете се удави във водоем край Гоце Делчев

Той е от село Корница и е изчезнало във водоема вчера

03.07.2016 | 16:50 Автор: Ирина Георгиева

Дете е открито мъртво, след като се удавило във водоем край град Гоце Делчев. Това съобщи директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН)-Благоевград Георги Пармаков за "Фокус".

Детето е от село Корница и е изчезнало във водоема вчера. Тялото му е открито около 15:30 часа от водолази към РС ПБЗН-Гоце Делчев.

Според информация на "24 часа", детето е момченце на 12 години. То се е удавило в язовир за напояване, докато ловяло риба.

Завършилото V клас дете излязло в събота следобед от дома си и вечерта не се прибрал. Майка му е синализирала в полицията. Веднага е започнало издирването. 

Според първоначалната информация, момченцето е било забелязано в съседното село. Хора от Корница са тръгнали да го търсят там. 

Друга група пък обиколили язовирите и водоемите наоколо. По обяд на брега на язовир "Явор" забелязали дрехи и въдица. Майката е потвърдила, че това са дрехи на детето й. Веднага е извикан спасителен екип и момченцето е открито удавено съвсем близо до брега, на около 4 метра навътре. Предполага се, че въдицата му се е закачила и той е влязъл, за да я откачи.

Водоемът, в който се е удавило детето, се намира между селата Лъжница и Корница, Община Гоце Делчев. 

Разпитват се негови приятели, за да се разбере дали е бил сам или с други хора на риболов.

Уведомен е бащата на детето, който работи в Германия. Той веднага е тръгнал да се прибира. Семейството има още 5 деца.

За инцидента е уведомена прокуратурата. 

fallback
Още от България
fallback