ГЕРБ имат кандидат за президентския стол, името - през септември

Ако съобщим сега името, това ще доведе до атаки, от страна на политическите ни противници, обясни Цветан Цветанов

03.07.2016 | 11:21 Редактор:
ГЕРБ имат кандидат за президентския стол, името - през септември
ГЕРБ имат кандидат за президентския стол, името - през септември

Кандидатът за президент на ПП ГЕРБ е силно свързан с партията и е неин член. Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов във Варна преди да се срещне с кметове на партията и партийния актив от областта, предаде "Фокус".

Изборът е направен след обстойни дебати и между достатъчно количество кандидати, подчерта Цветанов. По думите му поради стратегически съображения имената на кандидат-президентската двойка ще бъдат съобщени през септември, а не по-рано.

"В момента правителството има нужда от спокойствие, за да се фокусира върху наболелите проблеми на държавата и тяхното решаване. Ако съобщим сега името на кандидата ни за президент, това неминуемо ще доведе до атаки, от страна на политическите ни противници", обясни Цветанов. 

Цветанов коментира още, че за няколко години Варна се е променила много в положителна посока.

"Това се дължи на активната работа на кметския екип, който е подпомаган категорично от централната власт. Уверявам ви, че до две години Варна ще изглежда още по-добре. Градът ще възвърне позицията си на първенец по българското Черноморие, която беше разклатена през последните 20 години. Със своя вот на последните местни избори варненци доказаха, че заслужават това", заключи Цветанов.