Очаква ни топъл уикенд с валежи

Максималните температури ще са между 30° и 35°

01.07.2016 | 21:22 Редактор:
Очаква ни топъл уикенд с валежи
Очаква ни топъл уикенд с валежи

През нощта ще бъде ясно, а утре преди обяд – слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, прогнозират синоптиците.

Температурите ще останат без съществена промяна и максималните ще са предимно между 30° и 35°. В София максималната температура ще е около 30°. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали. Максималните температури там ще са между 28° - 30°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода - 25 - 26°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 16°.

В неделя и понеделник се очаква застудяване. Сутрин ще има слънце, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Във вторник максималните температури ще са най-ниски - 24°-29°, но вече ще е почти без валежи.