fallback

Отново има колона на ГКПП "Кулата" - "Промахон" на изход от страната

Трафикът на леки коли още от сутринта е изключително интензивен

01.07.2016 | 16:40 Автор: Ирина Георгиева

Отново има колона от чакащи автомобили при  ГКПП "Кулата" - "Промахон" на изход от страната. Тя е дълга около 2 км. Това информира говорителят на "Гранична полиция" Лора Любенова за "Фокус". По думите й трафикът на леки коли на граничния пункт още от сутринта е изключително интензивен.

"В момента опашката на чакащите да излязат леки коли е около 2 км, те са предимно с българска регистрация", съобщи Любенова. 

"Създадена е организация да бъде обработван пътникопотокът своевременно. Служителите на "Гранична полиция" работят на пълен капацитет. На три работни места се проверяват документите на излизащите от страната граждани", увери тя. 

Нормален е трафикът на излизащите от страната товарни автомобили на пункта.

Движението на ГКПП - "Маказа" е по-натоварено. Там има около километър и половина колона от леки автомобили на изход. Служителите и на този граничен пункт работят на пълен капацитет.

"Леките коли се обработват на две трасета. От там излизат от страната предимно румънски автомобили", информира Любенова. 

На останалите гранични пунктове с Гърция трафикът е нормален. По думите й причината за образувалите се колони е изключително интензивният трафик, но пунктовете работят на пълен капацитет и има достатъчно служители, съобразно капацитета на пункта. 

fallback
Още от България
fallback